Vyžíváte se v čajích? Srší z vás entuziasmus pokaždé, co si uděláte čaj, který jste doposud nepili? Pokud ano, co se takhle zaměřit na čaj jménem chai latte? Nad tímto čajem si určitě pochutnáte nejenom vy, ale celá vaše rodina. Ptáte se sami sebe, v čem je tento čaj tak speciální, že si jej během pár vteřin zamilujete? Především díky tomu, že k nám přicestoval z Indie. Chai latte je navíc považován za léčivý čaj, který by v žádném případě neměl být ignorován. Chcete-li se o tomto čaji dozvědět více informací, následujte nás.
Chai latte aneb čaj z Indie
Jak jsme uvedli v předchozím odstavci, chai latte se začal pít v Indii. Právě odsud se tento nápoj dostal do Evropy, včetně České republiky. Uvařit si ho tak můžete i u sebe doma, a to bez toho, aniž byste potřebovali specializované suroviny. Veškeré ingredience jsou běžně k zakoupení. Kromě léčivých látek má tento čaj také očistné účinky. V zahraničí se tak s čajem chai latte můžete setkat i v samotném zdravotnictví. Máte zájem o to, si tento čaj uvařit doma? Povíme vám ingredience i postup přípravy nápoje.
V první řadě je zapotřebí se zaměřit na ingredience. Na přípravu čaje budete potřebovat 2 hrnky vody, čerstvý zázvor, 5 ks skořice, lžičku kardamomu, hřebíček, 2 sáčky černého čaje, hrnek mléka a cukr, popřípadě med. Vezměte si hrnec nebo malý kastrol a do něho přidejte vodu, společně s kořením a zázvorem. Následně byste měli dosáhnout varu a v této fázi povařit alespoň po dobu 5 až 7 minut. Po uplynutí této doby přidáme sáčky čaje a necháme nadále vařit. Tentokrát by se však čaj měl vařit v rozmezí od 3 do 4 minut. Na závěr vyndáme koření i sáčky čaje. Čaj je dobré přecedit.
Jak postupovat dále?
Teď si připravíme mléko. Mléko je potřeba našlehat pomocí trysky. Pokud tuto možnost nemáte, nejprve mléko ohřejte a poté sáhněte po specializované konvici, která je určená na šlehání mléka. Na závěr začneme čaj podávat. Čaj tedy nalijte do hrnku, ovšem ne po okraj. V hrnku by mělo zůstat místo na mléko. Ideálním poměrem je hrnek naplnit čajem ze 2/3 a mléko z 1/3.