Projekt zdraví

Web věnující se vašemu zdraví

Nemoci Přírodní léčba Zdravé recepty Zdravé tipy

Chřipka a nachlazení – co při nich jíst?

Cítíte se pod psa? Nachlazení je poměrně silné, možná se z toho vyklube chřipka. Nemoc vás oslabí, umí vás zbavit energie a vašeho úsměvu. Bojujete-li s nachlazením nebo chřipkou, pak to potřebujete pořádně vyležet a vyléčit se. K tomu vám mohou posloužit osvědčené rady a tipy. A také jídlo, které během nemoci budete jíst!

Vývar

Osvědčená babiččina metoda, jak léčit nachlazení a chřipku. Silný a poctivý vývar se zeleninou a kuřecím masem. Vývar pomáhá od ucpaného nosu, zasytí, zahřeje a napomáhá viry a bakterie z těla odstranit rychleji.

Ovoce a zelenina

Pořádná dávka vitamínů je během nemoci stěžejní. Bez nich se nepohnete dál. Dohoďte doplňky stravy a raději se zaměřte na ovoce a zeleninu. Z ovoce můžete konzumovat pomeranče, pomelo, grep, banány nebo třeba jablka.

Hovězí maso

Zdá se vám to těžké jídlo? Není, právě červené maso je zdrojem zinku, který pomáhá tělu posilovat imunitu. Zinek dále najdete také v ořeších, v dýňových semínkách a podobně.